Benzin ve Akaryakıt zamlarına çözüm Elektrikli Otomobil mi?

Türkiye’de ve Dünya genelinde sürekli artan petrol ve akaryakıt fiyatlarına karşı en iyi çözüm Elektrikli Araba olabilir mi?

Önce pandemi etkisi ardından son dönemde yaşanan bölgesel gerginlikler neticesinde tüm dünyada enerji maliyetlerinde hızlı bir artış yaşanıyor. Petrol başta olmak üzere doğalgaz gibi enerji kaynaklarında da artan talep ve yetersiz arz dengesizliği, fiyatlar üzerinde büyük baskı yaratıyor.

En temel petrol ürünleri olan benzin ve mazotun dünya genelinde en yoğun kullanımı, otomobiller başta olmak üzere trafikteki araçlar tarafından gerçekleştiriliyor. İnsan yaşamında araba kullanmanın ve araçla seyahat etmenin gerekliliğini düşününce, artan yakıt maliyetlerine bir çözüm bulma zorunluluğu öne çıkıyor.



Elektrikli Otomobile geçmek gereklilik mi oluyor?

Bunu şöyle açıklamak yeterli olacaktır;

Enerji olarak hesaplandığında 1 litre benzin yaklaşık 10kWh enerji eşleniğine sahiptir. Ortalama bir elektrikli aracın 100km’de 18kWh enerji tükettiği düşünüldüğünde, bu 100kmde 1.8lt’ye denk gelmektedir.

Fiyat olarak ise elektriğin enerji olarak akaryakıttan daha uygun fiyatta olmasından kaynaklı olarak yakıtta yaklaşık 6’da 1 maliyet avantajı sağlamaktadır.

Dünya otomobil devlerinin de hızla elektrikli araç üretimine yöneldiği düşünüldüğünde, yeni arabanızın elektrikli olmasını düşünmek doğru bir tercih gibi görünüyor.

ARAÇ SEÇİMİNDE YARDIMA İHTİYACINIZ VAR MI?

+90(212) 659 45 45